miercuri, 3 iunie 2015

Dieta in artroza


  Alimente care ajuta in tratarea si ameliorarea artrozei:
-alimente bogate in vitamine si saruri minerale cu rol antioxidant:A,C,E,Se,Mangan,Zn
-alimente bogate in sulf ,cu rol in sinteza colagenului:nuci,linte,frunze de patrunjel,varza
-alimente bogate in mangan ( germeni de grau,cereale integrale,seminte de fl. soarelui,alune,nuci patrunjel)
-alimente bogate in zinc (cereale integrale si germeni de cereale,galbenus de ou,drojdie de bere,arahide,nuci ,migdale -alimente bogate in vitamina C
-condimente incalzitoare (ghimbir,anason,tarhon,usturoi,cimbrisor)-produsele care contin superoxiddismutaza (orzul verde)
-proantocianidina extrasa din struguri negri ajuta la refacerea cartilajului.
-scoici si crustacee: carapacea lor contine chitina, o substanta care participa la mentinerea integritatii cartilagiilor (poti sa o iei sub forma de supliment alimentar, in cure de doua ori pe an). Scoicile contin multi antioxidanti, printre care se numara zincul si seleniul. Si algele sunt foarte bune.
- ghimbir   proaspat. Aceasta planta poate diminua durerile de artrita, datorita actiunii sale asupra circulatiei sanguine, care contribuie la eliminarea substantelor inflamatorii din articulatii.
Pe langa tratamentele specificate de catre medici trebuie sa tinem cont si de urmatoarele trei aspecte: reducerea greutatii, antrenarea musculaturii coapselor si purtarea pantofilor cu talpa din cauciuc. 

Cum ar trebui sa arate meniul zilnic? Ce alimente se consuma dimineata,la pranz si seara? Ce gustari ar trebui sa introducem intre mesele principale? Cum ar trebui sa asociem alimentele pentru o prelucrare digestiva si absortie optima?

Pentru aceste detalii cat si scheme de tratament naturist aveti posibilitatea sa scrieti pe adresa plantevindecatoare@gmail.com.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu